Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

університет Франка

Понеділок, 8 жовтня 2018, 13:32

9 жовтня профспілки Львівщини вийдуть на мітинг

університет Франка

Освітяни вимагають підняти мінімальну заробітню плату до 7 700 грн.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Завтра представники профспілок Львівщини протестуватимуть через низькі зарплати. Збиратимуться біля пам'ятника Іванові Франку у Львові о 15.00 год. 

Працівники вимагатимуть підняти мінімальну заробітню плату до 7 700 грн, не допустити піднятя цін на газ та тарифів на електроенергію та житловокомунальні послуги, посилити відповідальність роботодавців за порушення законодавства про працю, а також забезпечити належні видатки в бюджеті України на 2019 рік на освіту, охорону здоров'я, соціальний захист та розвиток економіки. 

За словами голова об'єднання профспілок Львівщини Романа Дацько, кожен п'ятий українець, який працює, – бідний. До того ж, населення витрачає 40% своїх доходів на оплату житлово-коиунальних послуг. 

Натомість у бюджеті на 2019 рік уряд передбачив підвищення зарплати силовим структурам у той час, як представники інших професій залишаються зе межею бідності. 

Представники б'єднання профспілок наголосили, що мітинги продовжаться. Вже 17 жовтня, коли складатимуть держбюджет-2019, працівники протестуватимуть у Києві, де висунуть ті самі вимоги. 

"Всім силовим структурам на 2019 рік в бюджеті закладенно збільшення сигнування: і поліції і безпеці, прокурорам, а освітянам фінансування не вистачає, медикам не вистачає. Не може бути багата держава, коли у ній бідні громадяни. Ми не можемо зменшувати нашу купівельну спроможність, щоб відродити нашу ж промисловість", – додав Роман Дацько. 

Нагадаємо, раніше профспілка оприлюднила своє звернення до уряду, у якому вимагала підвищити заробітну плату педагогічним, науково-педагогічним та науковим працівникам, інакше погрожувала влаштувати акцію протесту. А 4 жовтня профспілка офіційно оголосила про проведення мітингу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.