Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

храм священномученика Климентія Шептицького

Вівторок, 9 жовтня 2018, 18:40

У храмі св. Климента Шептицького встановлять мідний дах

храм священномученика Климентія Шептицького

У храмі священномученика Климента Шептицького мінятимуть дах.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як заявила начальник управління охорони історичного середовища міськради Лілії Онищенко, цього року розпочалися ремонтно-реставраційні роботи із заміни даху храму св. Климента Шептицького (УГКЦ) на вул. М. Кривоноса, 1 (колишній костел св. Казимира).

Вартість усіх робіт становить 4,1 млн гривень.

"Ремонтно-реставраційні роботи даху розпочалися влітку. Проект реставрації розробило ТзОВ "Макро-Будомат", а роботи виконує підрядна організація ТзОВ "Арка Пік", замовником робіт є управління охорони історичного середовища. У храмі встановлять мідний дах" – наголосила Лілія Онищенко.

Зазначимо, храм священномученика Климентія Шептицького – пам'ятка архітектури ХVІІ ст. у Львові. Храм було побудовано в 1656-1664 роках для ченців римо-католицького ордена реформатів. 

У 2007 році костел передали УГКЦ під посвятою св. Климентія Шептицького. В корпусах монастиря реформатів і шпиталю милосердя розташований навчальний корпус Львівського державного університету внутрішніх справ.

Детальніше про храм священномученика Климентія Шептицького можна прочитати у матеріалі Варіантів з рубрики "Дронографія Львова".

авторка: Настя Лубенська

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.