Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівська облрада

Середа, 10 жовтня 2018, 14:50

Облрада Львівщини визначилася із кандидатами на премію Бандери

Львівська облрада

Наразі на відзначення обласною премією ім. Героя України Степана Бандери претендують 4 кандидатів.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Станом на сьогодні на відзначення обласною премією імені Героя України Степана Бандери, яку заснували у 2012 році, претендують 4 кандидатів.

Це професор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка Олексій Неживий, заслужений діяч мистецтв України Олександр Дяк, завідувач кафедри історії України Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка Василь Ільницький, громадський діяч Ярослав Сватко.

Зазначимо, присудження премії передбачається в трьох номінаціях: громадська, політична та науково-навчальна національна державотворча діяльність.

Грошова винагорода становить 20 000 грн, а рішення про присудження премії оголосять 14 жовтня, на свято Покрови Пресвятої Богородиці.

Нагадаємо, конкурс на відзначення обласною премією імені Героя України Степана Бандери стартував наприкінці серпня.

Премією обласної ради відзначають громадських і політичних діячів, державницькі і громадські інституції, науковців за вагомий внесок у розбудову національної української держави, доленосні громадсько-політичні рішення та науково-теоретичні напрацювання у царині державотворення.

Збір матеріалів стартував з 1 січня цього року.

Нагадаємо, минулоріч переможцями конкурсу стали Ігор Калинець, Ігор Загребельний та Михайло Романюк. У 2016 році цю премію отримали: громадська діяльність – Роман Грицьків; політична діяльність – Іван Пусько; науково-навчальна національна державотворча діяльність – Валентина Чорновіл.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.