Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівський історичний музей

Четвер, 11 жовтня 2018, 11:31

Львівський історичний музей не платитиме оренду за землю

Львівський історичний музей

Львівські депутати звільнили від сплати орендної плати у цьому році Львівський історичний музей.

Сьгоодні на сесії Львівської міської ради депутати прийняли ухвалу про звільнення у 2018 році комунального закладу ЛОЗ "Львівський історичний музей" від сплати орендної плати за користування земельною ділянкою на вул. М. Лисенка, 23-а. Це рішення підтримав 51 депутат, передає кореспондент Варіантів.

Згідно з договором оренди, річна сума орендної плати землі музею, площею 0,1889 га, становить 57 962,64 грн. Її ще у 2007 році міськрада передала в оренду Львівському історичному музею для обслуговування будівлі Музею визвольних змагань України.

Наразі тут розміщена експозиція найвизначніших подій в історії України: бойовий шлях легіону Українських Січових Стрільців, події національно-визвольної революції (1917 – 1921 рр.) в Наддніпрянській Україні та Галичині (УНР, Гетьманат Скоропадського, ЗУНР), Західна Україна у складі Польщі (1929 – 1939 рр.), та в період сталінського режиму (1939 – 1941 рр.).

В Музеї експонуються прапори військових формувань та парамілітарних організацій, зброя, військові мундири, мистецькі баталістичні твори, музичні інструменти, театральні костюми артистів українських театрів, скульптурні портрети Симона Петлюри, Дмитра Вітовського, Євгена Коновальця, предмети побуту.

Нагадаємо, минулоріч депутати Львівської обласної ради планували надати КЗ ЛОР "Львівський історичний музей" у постійну власність три земельні ділянки на площі Ринок у Львові, які були у комунальній власності Львівської облради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.