Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

військовослужбовці

Середа, 17 жовтня 2018, 10:00

Порошенко анонсував будівництво спеціальних будинків для військових

військовослужбовці

В Україні триває вирішення питань соцзахисту військовослужбовців у отриманні власного житла.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної ради.

Як заявив вчора під час робочого візиту на Львівщину президент Петро Порошенко, в Україні передбачено покращення житлових умов для офіцерів і є пропозиції щодо вирішення питань соціального захисту військовослужбовців у отриманні власного житла.

«Вважаю ненормальним, коли лише 5-10% тих, хто має право на житло, отримають житло у власність. 90% звільняються з армії не отримавши нічого», – наголосив Петро Порошенко.

За його словами, наразі розроблені проекти і розпочато будівництво спеціальних будинків для сержантського складу.

«Наголошую, що всі ці квартири – або гуртожитки, або студії, або ми можемо їх назвати навіть готельні номери, щоб вони точно не підлягали приватизації і були службовим житлом на території частин, побудовані без врахування видатків на мережі, на землю, економлячи кожну копійку. Це буде службове житло і будь-який військовослужбовець, який приїжджає до складу бригади, буде мати можливість розташуватися в комфортних житлових умовах», –пояснив Петро Порошенко.

Нагадаємо, у Старичах Яворівського району в рамках реалізації масштабного проекту будівництва житла для військовослужбовців Збройних Сил України зводяться 16 гуртожитків для військовослужбовців.

Нагадаємо, торік у грудні під час візиту на Львівщину Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань забезпечення жилими приміщеннями військово-службовців та членів сімей військовослужбовців, які загинули під час виконання обов’язків військової служби". Тоді ж було заплановано на другу половину цього року ми збудувати в Україні 93 гуртожитка для військових.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.