Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

брати Дубневичі

Середа, 17 жовтня 2018, 15:10

Дубневичі допоможуть Садовому пережити зиму без травм

брати Дубневичі

Уряд Гройсмана передасть Дубневичам в оренду майже 10 га лісів у Пустомитівському районі під розширення Сихівського кар'єру піску.

Уряд планує передати в оренду ТзОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" земельну ділянку площею 9,9830 гектара, що належить держпідприємсту "Львівський лісгосп" під розширення Сихівського кар'єру піску.

Про це йдеться в проекті розпорядження Кабміну, копія якого є у Варіантів.

«Вилучити з постійного користування державного підприємства "Львівське лісове господарство" земельну ділянку (державної власності лісогосподарського призначення (ліси) площею 9,9830 гектара та передати в оренду зі зміною цільового призначення Товариству з обмеженою відповідальністю "Агропромислове підприємство "Львівське" – йдеться у проекті розпорядження.

В проекті розпорядження зазначено також, що Агропромислове підприємство "Львівське" повинно відшкодувати Львівському лісгоспу втрати виробництва та збитки, яке понесе підприємство через вилучення ділянки, відповідно до законодавства. 

В жовтні 2016 року Кабмін надав ТзОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

"Це землі державної власності лісогосподарського призначення (ліси), що перебувають у постійному користуванні Державного підприємства "Львівський лісгосп". Ділянка розташована на території Пустомитівського району Львівської області. В подальшому цю ділянку буде надано зазначеному товариству в оренду на строк дії спеціального дозволу на користування надрами від 18 квітня 2003 року № 2952 із зміною цільового призначення під розробку (розширення) Сихівського кар'єру піску. Початок видобутку планується зимою 2016-1017 років" –  йдеться в розпорядженні.

Кабмін роз'яснює: "Сихівський кар'єр є одним із основних постачальників піску для виробництва протиожеледної піскосоляної суміші, яку використовують під час механізованого прибирання вулиць міста Львова у зимовий період. Підприємством на основі Сихівського кар'єру пісків створено гірничо-добувний підрозділ чисельністю 50 робочих місць з загальним річним фондом заробітної плати 1,8 млн. грн. Також це дає можливість розвитку як будівельної, так і скляної промисловості, в якій працюють декілька тисяч громадян області. Крім цього, щорічно від роботи Сихівського кар'єру пісків надходитимуть податки за користування надрами в розмірі 625 тис. грн., орендна плата за користування земельною ділянкою, яка сплачується в місцевий бюджет, при встановленні ставки орендної плати у розмірі 6% (орієнтовно) від нормативної грошової оцінки земельної ділянки становитиме 1,2 млн. грн. Також одноразово до місцевого та державного бюджету надійдуть кошти в орієнтовному розмірі 5 млн. грн. за втрати лісогосподарського виробництва, які в свою чергу скеровуються на розвиток лісогосподарської галузі регіону".

Нагадаємо, НАЗК направило до суду  протокол про адміністративне правопорушення щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" за І квартал 2018 року.

ТзОВ "Агропромислове підприємство «Львівське", кінцевими власниками якого є народні депутати Богдан та Ярослав Дубневичі, надавали Львівській територіальній організації БПП приміщення, яке та орендувала безкоштовно. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.