Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

UA: Львів

П'ятниця, 19 жовтня 2018, 17:39

Аласанія заговорив про закриття філії Суспільного у Львові

UA: Львів

Якщо у бюджеті 2019 року депутати Верховної Ради України закладуть менше 1 млрд грн для НСТУ, то її філії доведеться закрити.

Про це повідомляє Detector.Media.

Сьогодні, голова правління Національної суспільної телерадіокомпанії України (НСТУ) Зураб Аласанія заявив, що Суспільне може закрити свої філії у зв'язку з проблемами у фінансуванні. 

«Будемо чекати до 15 грудня, коли Верховна Рада остаточно проголосує за бюджет-2019. Якщо це буде менше 1 млрд грн, тоді йдеться про закриття регіональних філій. Іншого виходу просто немає» – наголосив Зураб Аласанія. 

Зазначимо, фінансова підтримка НСТУ на 2019 рік відповідно до закону про Суспільне мовлення має становити 1 млрд 816 млн 933 тис. грн. Про це йдеться у проекті Закону про Державний бюджет України на 2019 рік від 15 вересня 2018 року.

Вчора, 18 жовтня, Верховна Рада ухвалила в першому читанні проект Держбюджету на 2019 рік, в якому народні депутати обрізати бюджет Суспільного на понад 800 млн. 

За словами Зураба Аласанія, до кінця 2018 року НСТУ матиме борги у розмірі 230 млн грн. Через це бюджет Суспільного на наступний рік буде ще меншим. 

Нагадаємо, у вересні ОБСЄ закликала українську владу відновити мовлення Національної громадської телерадіокомпанії "UA: Перший" і терміново вирішити проблеми з її фінансуванням.

Також, екс-керівник рівненського каналу "Духовність", Олександр Бузюк, очолив філію "Львівська регіональна дирекція" ПАТ "Національна суспільна телерадіокомпанія".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.