Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Ляшко

Вівторок, 23 жовтня 2018, 19:45

Ляшко закликає до всеукраїнського страйку проти цін на газ

Олег Ляшко

Олег Ляшко закликав представників львівських профспілок до об'єднання заради протесту проти підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Сьогодні лідер Радикальної партії Олег Ляшко закликав керівників профспілок Львівської області підтримати всеукраїнський страйк проти цін на газ та оголосив про наступні вимоги: ініціювати позачергове засідання Верховної Ради та ініцювати рішення парламенту про мораторій на підняття тарифів на житлово-комунальні послуги.

"Нове ціноутворення не справедливе апріорі, бо коли нам кажуть, що має бути європейська ціна на газ, то до європейської ціни на газ треба європейські зарплати та пенсії.  Зараз ціну на газ підняли на 25%, а супсидію зменшили на 20 млрд. То виходить задача для першого класу, де тоді взяти гроші?" – наголошує Олег Ляшко.

Окрім того, Олег Ляшко пропонує відновити соціальну норму споживання газу. 

"Не може людина, яка заробляє півтори тисячі пенсії, платити за газ, як Кобалєв, який отримує 3 мільйони гривень зарплати. Менше доходи – менше платиш. Це соціальна норма. Люди не можуть платити таку саму ціну, як міліонери" – зазначив Олег Ляшко. 

Також лідер Радикальної партії пропонує наступне: забезпечити лічильники у кожну квартиру за рахунок державного бюджету, збільшити заробітну плату до 6 000 гривень та відновити попередню систему нарахування субсидій.

"Це треба зробити, щоб люди не виписували дітей з хати, бо не можуть отримати субсидію. Я от сьогодні був у селі у Бузькому районі. Там у дитячому будинку проживає 37 дітей. Серед них лише двоє без батьків, інших 35 віддали в дитячий будинок, бо там 5 разів на день годують" – розповідає Олег Ляшко. 

Додамо, ціни на газ для населення зростуть на 23,5% вже з 1 листопада. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.