Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вільні вакансії

П'ятниця, 26 жовтня 2018, 10:36

Більше 70% вільних вакансій на Львівщині – для людей робітничих професій

вільні вакансії

Станом на сьогодні у області налічується 10 тисяч вільних вакансій.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Як заявив директор Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк, станом на початок жовтня у області є 10,1 тисяч вільних робочих місць і вакантних посад, з них 7,4 тисяч – для представників робітничих професій (72,9%), решта – для службовців і тих, хто не має професії та спеціальної підготовки.

Найбільший попит на робочу силу спостерігався на кваліфікованих робітників з інструментом (32,4% загальної кількості вакансій) та операторів і складальників устаткування і машин (25,9%). Найменший – на технічних службовців (2,7%) та кваліфікованих робітників сільського, лісового господарства, риборозведення та рибальства (0,4%).

"Соціальні послуги у сфері зайнятості станом на 1 жовтня отримували 13,6 тисяч безробітних. Серед них за статтю переважали жінки – 57,5%, за освітою – особи з дипломами вишів (62,4%), за причинами незайнятості – звільнені з підприємств, установ та організацій за згодою сторін, що у термін до року після розірвання трудових відносин звернулися за пошуком роботи (47,8%), за місцем проживання – мешканці міст (60,4%)", – наголосив Василь Барилюк.

Він додав, що з початку року центр зайнятості працевлаштував 36,1 тисяч мешканців області, з них 10,4 тисяч безробітних.

Нагадаємо, станом на початок вересня у області із 13 тисяч офіційно зареєстрованих безробітних більше 60% – це люди з вищою освітою.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.