Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Палац спорту на Сихові

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 30 жовтня 2018, 12:40

Сихівський Палац спорту збудують за мільярд гривень

Палац спорту на Сихові

Депутати Львівської міської ради проголосували за будівництво Палацу спорту на Сихові.

Сьогодні, 30 жовтня, на позачерговому пленарному засіданні 15-ї сесії депутати Львівської міської ради проголосували за будівництво Палацу спорту на проспекті Червоної Калини, що у Сихівському районі. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Загальна вартість проекту – 1 млрд грн. 

З бюджету розвитку Львова вже виділили 16 млн грн на розроблення проектно-кошторисної документації. З державного бюджету обіцяють виділити 54 млн грн субвенції. Щоб отримати ці гроші, міська рада повинна оголосити тендер на визначення підрядника. 

Директор юридичного департаметну Львівської міськради Гелена Пайонкевич заявила, що тендер буде міжнародним. Як довго триватиме будівництво, поки що невідомо. Але спортивний комплекс вводитимуть в експлуатацію поступово. 

Проект Палацу спорту на Сихові передбачає 5 залів:

– зал з басейном площею 25м х 30м, тобто 20 доріжок по 25м;

– зали для регбі, ганболу та волеболу, кожен з яких матиме приблизно по 200 глядацьких місць;

– баскетбольний зал, який передбачає 2 513 місць. Перші ряди будуть мобільними, їх можна буде прибирати для проведення інших змагань. Якщо у залі проводитимуть боксерські бої, там поміститься 3 400 глядачів, якщо концерти – 3 800 людей.

До того ж, дах спортивного комплесу спроектовано так, що він виконує функції гірськолижного спуску площею 8 000 кв.м (вартість – близько 80 млн грн). 

Зазначимо, міський голова Львова Андрій Садовий, який заявляв про важливіть залучення 54 млн грн з державного бюджету на колегії міськради 29 жовтня, сьогодні не з'явився у сесійній залі. Однак на початку сесії депутати спробували скористатися його карточкою, щоб проголосувати за будівництво комплексу. 

У знак протесту представники Української Галицької партії залишили сесію.

"Міський голова вчора розповідав, що Львів може залучити 54 млн на реалізацю будівництва спортивного центру на Сихові, але це лише частина співфінансування держави. Загалом проект кожтує приблизно 1 млрд грн. І саме місто має інвестувати майже увесь цей мільярд. А як же тоді з будівництвом сміттєпереробного заводу, ремонтом у лікарнях, проблемою з транспортом. Де ми візьмем гроші, якщо мільярд маємо повертати за кредити і ще мільярд буде висіти на нас через цей проект? Ми і так живем в борги.  Але найбільше нас обурює неповага міського голови" – зазначив депутат "Української галицької партії" Тарас Чолій. 

Нагадаємо, нещодавно Львівська міськрада створила окреме комунальне підприємство "Палац ігрових видів спорту" для спорудження комплексу на Сихові. 

Також, у червні Міністерство молоді та спорту України обіцяло виділити 27 млн грн субвенції для будівництва львівського Палацу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.