Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Наш край

Прес-реліз,   Четвер, 1 листопада 2018, 10:25

Чергова афера газових олігархів призведе до замерзання України, – Наш край

Наш край

Ультиматум облгазів щодо ОСББ – це для олігархів нова схема збагачення, а для українців – щомісячна додаткова плата за газ.

Про це сьогодні, 1 листопада, заявив голова міської партійної організації «Наш край» у Львові Олег Баляш.

За словами Олега Баляша, олігархи-власники облгазів змушують ОСББ взяти на свій баланс внутрішньобудинкові газові мережі.

«Переведення цих мереж на утримання ОСББ призведе до того, що облгаз визначить обслуговування внутрішньобудинкових мереж як нову послугу. До того ж, як відомо, у разі відмови – мешканцям погрожують відключенням від газу. І це яскравий приклад того, як сім’ї українців знову шантажують відключенням газу».

Олег Баляш пояснив, що занепокоєння серед українців небезпідставні, адже хвиля відключень від газу вже пройшла по всій Україні.

«Олігархи-власники облгазів почали відрізати будинки від газових труб перед початком опалювального сезону. Історія минулої зими у Кропивницькому, Славутичи, Смілі, коли через шантаж облгазів цілі міста опинялися без тепла, знову може повторитися. Минулого року уряд не впорався з цією ситуацію. Зараз ще є час, щоб завчасно вжити заходів».

Очільник львівського осередку партійної організації «Наш край» наголосив на тому, що у підсумку сотні будинків замерзнуть цієї зими.

«Звісно ж, що для олігархів – це нова схема для збагачення. Натомість, для українців – це додаткові щомісячні витрати. І це вже не враховуючи останнє підвищення тарифів. На сам кінець, такі дії олігархів призведуть до того, що сотні будинків залишаться без тепла».

На думку Олега Баляша, Уряд повинен терміново вжити життєвонеобхідних заходів задля уникнення замерзання українців у морози. Тому він закликає Уряд негайно розробити та ухвалити нормативні акти, які покладуть усі повноту відповідальності за технічну експлуатацію газових мереж на облгази.

«Наш край» закликає заборонити відключення від газу об’єктів соціальної інфраструктури і житлових будинків та їхніх постачальників тепла. А також спонукає Уряд зафіксувати своїм рішенням наступне: хто отримав від держави дозвіл на роботу із газовою інфраструктурою, то й має за неї відповідати. Окрім цього, слід», – підсумував Олег Баляш.

Нагадаємо, раніше «Наш край» зареєстрував у Верховної Раді законопроект №7408, який запобігає відключенню об’єктів соціальної інфраструктури та їхніх постачальників тепла від газу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.