Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад

Четвер, 1 листопада 2018, 14:50

Керівництво самбірської лікарні звинуватили у розтраті майже мільйона гривень

медичний заклад

Аудитори виявили в Самбірській ЦРЛ фінансові порушення на понад 998 тис грн.

Про це повідомила прес-служба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела планову ревізію фінансово-господарської діяльності Самбірської центральної районної лікарні з 1 січня 2015 року до 31 липня 2018 року та виявила фінансові порушення, що призвели до втрат на 998 тис грн. 

Зокрема, у лікарні було незаконно витрачено 947,6 тис грн та недоотримано 46,7 тис грн, а до місцевого бюджету заклад не перерахував ще 3,7 тис грн.

Аудитори виявили зайву виплату зарплати працівникам на 723,6 тис грн за шкідливі умови праці, виплату зарплати за невідпрацьований час тощо, а також сплачено 159,2 тис грн єдиного соціального внеску.

"Внаслідок здійснення виплат необов’язкового характеру лікарня зазнала збитків на 882,8 тис грн. Крім того, ці виплати слугували однією із причин утворення заборгованості із заробітної плати працівникам лікарні, яка за станом на 1 січня 2018 року склала 1046 тис грн, однак не була відображена в бухгалтерському обліку за даними річної звітності", – наголосили у Держаудитслужбі.

Крім цього, до лікарні не надійшло 25,4 тис грн відшкодування за проведене лікування пацієнтів, потерпілих від злочинних діянь, вартість якого мала бути відшкодована за рахунок встановлених судом винних осіб; а також 21,3 тис грн – за проходження практики студентів.

За допущені порушення на керівництво лікарні складено протоколи про адміністративні правопорушення за статтею 164-2 (ч.1) КУпАП, лікарні заборонили розпоряджатися коштами, а усі матеріали ревізії аудитори надіслали у Самбірську місцеву прокуратуру.

Нагадаємо, раніше аудитори виявили в Яворівській РДА фінансові порушення на понад 600 тис грн, у Стрийській ЦРЛ  – на понад 400 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.