Польща планує заборонити в’їзд в країну нещепленим громадянам інших держав

Понеділок, 5 листопада 2018, 21:18

Міністр здоров’я Польщі Лукаш Шумовський підтвердив, що триває робота над проектом заборони в’їзду до Польщі нещепленим громадянам інших держав.

Про це повідомило Польське радіо.

 «Польські громадяни в безпеці. Вакцинація понад 95% захищає нас від епідемії», - запевнив міністр Лукаш Шумовський.

Міністр здоров’я відзначив, що всі випадки цього захворювання – занесені з-за кордону: «Усі випадки кору – занесене захворювання. У нас у Польщі немає місцевого кору і, я сподіваюся, наступного року Всесвітня організація охорони здоров’я визнає нас країною без місцевого кору. Програма щеплень у Польщі ефективна. Гляньте, скільки захворювань у сусідніх країнах – набагато більше, ніж у Польщі. Отже, ми ще є безпечними, але, щоб так залишалося, необхідно пройти вакцинацію згідно з графіком».

У Польщі повідомлено про чергову підозру захворювання на кір. Йдеться про учня ліцею у Володаві, який є громадянином України. Зараз хлопець перебуває в лікарні.

Станом на сьогодні у Польщі зафіксовано 17 випадків підозри в появі цієї хвороби у Прушківському повіті поблизу Варшави і один випадок – у столиці. Ймовірно, справа стосується осіб, які не пройшли щеплення від кору.

З 18 по 24 жовтня у Львівській області зареєстрували 370 випадків захворювання на кір.

 

Мітки: кір, новини львова, Польща