Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Олег Мусій

Вівторок, 6 листопада 2018, 14:15

Нардеп Мусій отримує гроші на готелі, хоча його сім'я має власне житло у Києві

Олег Мусій

Олег Мусій отримує з держбюджету компансацію за проживання у Києві, хоча його дружина володіє квартирою і гаражем у столиці.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради, народний депутат з Львівщини Олег Мусій (позафракційний) у жовтні цього року отримав з держбюджету 20 150 грн як компенсацію вартості оренди житла чи готельного номера.

Також він є у переліку нардепів, які постійно отримують цю компенсацію, сума якої кожного місяця впродовж цього року різниться від 19 500 до 20 150 грн.

Як йдеться у сюжеті програми "Наші гроші з Денисом Бігусом", народні депутати, які не мають житла у столиці і 30 кілометрах навколо, мають право на компенсацію з витрат на проживання у Києві з держбюджету.

Однак, згідно із його декларацією про доходи за 2017 рік, хоч Олег Мусій і не має власного житла у Києві, проте його дружина, Наталія Храновська, володіє 55% прав на квартиру площею 93,7 кв.м та гараж у 20 кв.м у Києві.

Як заявив перший заступник керівника апарату Верховної Ради Петро Боднар у сюжеті програми, законом про статус народного депутата не передбачено надання народним депутатам довідок від готелю чи власника житла для звітування про витрачені кошти, а також проведення перевірок.

Додамо, у 2017 році Олег Мусій задекларував 510 тис грн загального доходу і 5,4 млн грн готівки. Мусій їздить на авто Peugeot 407 2006 року випуску, а дружина нардепа минулоріч придбала собі нові автівку Nissan Qashqai 2013 року випуску. Мусій має наручний годинник марки Maurice Lacroix (Швейцарія), який отримав у 2010 році, а його дружина – браслет із коштовним камінням з 2009 року.

Нагадаємо, на виборах до Верховної Ради у 2014 році колишній міністр охорони здоров'я Олег Мусій переміг у 124 виборчому окрузі з результатом 29,86%. Він зареєстрований у Червонограді на Львівщині.

Мусій є президентом Всеукраїнського лікарського товариства та головою правління Київського лікарського товариства.

У вересні 24 нардепи зі Львівщини отримали на винайм готельного номера у Києві 19 500 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.