Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АТ "БМ Банк"

ukrinform.ua

П'ятниця, 9 листопада 2018, 16:40

Нацбанк забрав ліцензію у БМ Банку

АТ "БМ Банк"

Національний банк вирішив відкликати банківську ліцензію АТ "БМ Банк".

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

6 листопада цього року Національний банк прийняв рішення про відкликання банківської ліцензії на здійснення валютних операцій АТ "БМ Банк" та виключив цей банк з Державного реєстру банків.

Як наголосили у Нацбанку, цей банк вирішив добровільно припинити свою діяльність без ліквідації юридичної особи.

Зазначимо, АТ "БМ Банк" – шостий банк, який припинив банківську діяльність за власною ініціативою без ліквідації юридичної особи. Раніше Національний банк вже відкликав ліцензії у ПАТ "ДіВі Банк", ПАТ "КБ "Фінансовий партнер", ПАТ "Апекс-Банк", ПАТ "Промислово-фінансовий банк" та ПАТ "Кредит Оптима Банк".

"Якщо раніше банки могли добровільно припинити діяльність лише шляхом повної ліквідації, що створювало значні незручності для їх власників, то тепер акціонери банку можуть прийняти рішення про припинення банківської діяльності та зберегти юридичну особу. Така юридична особа, що перестала бути банком, може продовжити працювати на ринку фінансових послуг (за умови отримання відповідних ліцензій) або здійснювати інші види господарської діяльності", – пояснили у Нацбанку.

Додамо, АТ "БМ Банк" – дочірній банк російського державного банку "ВТБ", санкції проти якого у березні Нацбанк продовжив на один рік. На початку листопада АТ "ВТБ Банк" ввів обмеження на зняття готівки в Україні.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.