Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

банки

П'ятниця, 16 березня 2018, 16:42

Нацбанк продовжив санкції проти чотирьох російських банків

банки

Національний банк продовжив санкції щодо банків з російським капіталом.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

Національний банк на виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)" продовжив санкції щодо ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Промінвестбанк", ПАТ "ВТБ банк" і ПАТ "БМ банк".

Як наголосили у Нацбанку, йдеться про заборону цим банкам здійснювати будь-які фінансові операції, які передбачають переказ коштів або виведення капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб.

"Санкції спрямовані на захист інтересів клієнтів, які обслуговуються в зазначених банках. Вони також унеможливлюють виведення цими банками капіталів з України на користь материнських банків та інших пов'язаних з ними осіб", – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, ПАТ "Сбербанк" є дочірнім банком ПАТ "Сбербанк Росії", ПАТ "ВТБ Банк" та АТ "БМ Банк" належать російському ПАТ "Банк ВТБ", а власником ПАТ "Промінвестбанк" є Державна корпорація "Банк розвитку та зовнішньоекономічної діяльності" (Росія).

Нагадаємо, на початку місяця перзидент Петро Порошенко продовжив термін дії санкцій щодо декількох банків з російським капіталом.

Додамо, вперше санкції терміном на 1 рік були застосовані у березні 2017 року проти п'яти банків: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК" .

Однак у грудні минулого року "Сбербанк Росії", якому належили 99,9% акцій ПАТ "ВіЕс Банк", продав банк бізнесмену Сергію Тігіпку.

Станом на 1 липня 2017 року ПАТ "ВіЕс Банк" за розміром активів займав 28 місце (3,6 млрд гривень) серед 88 діючих банків України. Цей банк зареєстрований у Львові, його акціонерами, крім уже колишнього Сбербанку Росії, є 15 впливових львів'ян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.