Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

VS Банк

Вівторок, 6 березня 2018, 16:46

VS Банк вилучили із списку санкційних банків

VS Банк

Петро Порошенко продовжив термін дії санкцій щодо декількох банків з російським капіталом.

Про це йдеться в указі Президента України №57/2018  від 6 березня 2018 року.

Сьогодні Петро Порошенко затвердив рішення Ради національної безпеки і оборони України "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів" щодо чотирьох банків для запобігання виведенню капіталів за межі України.

Зокрема, санкцї запроваджують проти ПАТ "Сбербанк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ Банк" та ПАТ "БМ Банк".

"Санкції у вигляді запобігання виведенню капіталів за межі України на користь пов’язаних з банками осіб", – йдеться у повідомленні. 

Санкції вводяться терміном на один рік та набувають чинності з дня опублікування.

Нагадаємо, вперше санкції терміном на 1 рік були застосовані у березні 2017 року проти п'яти банків: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", ПАТ "ВТБ БАНК", ПАТ "БМ БАНК" .

Однак у грудні минулого року "Сбербанк Росії", якому належили 99,9% акцій ПАТ "ВіЕс Банк", продав банк бізнесмену Сергію Тігіпку.

Станом на 1 липня 2017 року ПАТ "ВіЕс Банк" за розміром активів займав 28 місце (3,6 млрд гривень) серед 88 діючих банків України. Цей банк зареєстрований у Львові, його акціонерами, крім уже колишнього Сбербанку Росії, є 15 впливових львів'ян.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.