Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

VS Банк

Середа, 13 грудня 2017, 12:42

Тігіпко придбав зареєстрований у Львові VS Банк

VS Банк

Сбербанк Росії, якому належить 99,9% акцій VS Банку, продав банк бізнесмену Сергію Тігіпку.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

Sberbank Europe AG , що є дочірньою компанією Сбербанку Росії, завершила операцію з продажу 99,92% VS Банку групі "ТАС" Сергія Тігіпка.

Операція була схвалена Антимонопольним комітетом України, Національним банком України, а також Європейським центральним банком.

Як йдеться у повідомлення, Сбербанк Росії продав цей банк у рамках реалізації стратегії щодо виходу з банківського ринку України. 

Зазначимо, Національний банк України на початку листопада 2017 року погодив бізнесмену Сергію Тігіпку опосередковане придбання 99,9% акцій VS Банку, а прямим покупцем буде кіпрська компанія Bailican Limited.

Станом на 1 липня VS Банк за розміром активів займав 28 місце (3,6 млрд гривень) серед 88 діючих банків України. Цей банк зареєстрований у Львові, його акціонерами, крім уже колишнього Сбербанку Росії, є 15 впливових львів'ян.

Додамо, Сергій Тігіпко є власником ТАСкомбанку і страхової групи "ТАС". До фінансового сектора групи входять ТАСкомбанк, Універсал банк, дві страхові компанії та низка інших організацій. 

Нагадаємо, 16 березня президент Петро Порошенко затвердив санкції щодо декількох російських банків, серед який був й ПАТ "ВіЕс Банк" (VS Банк). 

Додамо, що у Львові торік розпочали  бойкот "ВіЕс Банку", а у березні цього року провели  акцію протесту у зв'язку з тим, що "ВіЕс Банк" є дочірнім підприємством Сбербанку Росії.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.