Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ходорів

Середа, 7 листопада 2018, 14:36

Ходорівські школи залишились без світла

Ходорів

"Львівобленерго" ввело обмеження на споживання електричної енергії школам Ходорівської громади до 1,5 кВт.

Сьогодні у Львівському прес-клубі відбулася прес-конференція "Як децентралізація вдарила струмом по Ходорівській ОТГ: під загрозою – опалювальний сезон та навчальний процес", – про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Зокрема, ПрАТ "Львівобленерго" встановило обмеження електроенергії в 9 школах Ходорівської ОТГ у межах 1,5 кВт. Комунальники пояснюють цю ситуацію тим, що змінився власник установи – Ходорів отримав у своє підпорядкування зазначені школи від Жидачівської районної ради.

"У наших школах навчається 2 480 учнів. І ми готові оплачувати всю електроенергію, яка необхідна для функціонування шкіл. Ці кошти закладені у наш бюджет. Але наші діти сидять у холодних класах та підсвічують собі мобільними телефонами через малий світловий день", – заявила начальниця фінансового відділу Ходорівської ОТГ Іванна Глушко.

Натомість, за словами заступника директора з маркетингу ПрАТ "Львівобленерго" Юрія Кошли, жодних підтверджуючих документів на іншу потужність Ходорівської міської ради немає.

"Жодної команди від виконавчої дирекції район не отримував щодо заниження потужності. Яким чином і як в договорах 2000-го року з'являлася така потужність, я пояснити не можу. Але ніяк самовільно підняти потужність ми не можемо. Є технічний процес та умови й іншого варіанту для вас немає", – додав Юрій Кошла.

Нагадаємо, вибори до міської ради об’єднаної Ходорівської громади, що є найбільшою в Україні, відбулися 27 березня 2016. А дізнатися про історію створення та перші здобутки Ходорівської ОТГ ви можете з репортажу Варіантів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.