Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЦНАП у Львові

Середа, 7 листопада 2018, 16:17

Міграційна служба запустила е-послугу з оформлення заявок для отримання біометричних паспортів

ЦНАП у Львові

Відтепер заяву на оформлення біометричного паспорта можна заповнити он-лайн.

Про це повідомила прес-служба Державної міграційної служби України.

Міграційна служба запустила нову електронну послугу, за допомогою якої українці можуть внести он-лайн свої персональні дані для оформлення біометричних документів.

Зокрема, водночас із записом до е-черги та завчасної онлайн-оплати можна заповнити інтерактивну форму, вказавши свої персональні дані, які не зберігаються на серверах міграційної служби.

"Після оброблення цієї інформації онлайн-сервіс згенерує форму з QR-кодом. QR-код міститиме персональні дані заявника, а сама форма – ще й вичерпний перелік документів, які слід мати під рукою під час особистого візиту до підрозділу ДМС. На місці співробітник зчитає QR-код сканером – інформація миттєво потрапить до бази даних. Працівникові міграційної служби залишиться тільки звірити її з оригіналами документів", – наголосили у міграційній службі.

Наразі послуга буде доступною для оформлення закордонного паспорта та ID-картки у будь-якому з підрозділів міграційної служби у Києві, а пізніше – у всіх регіонах України.

Зазначимо, ID-картки у ЦНАПах Львова розпочали видавати з 5 січня 2017 року. А у лютому 2018 року у Львові створили електронну чергу для оформлення паспортів. Електронна черга оновлюється кожного тижня у понеділок. Проте "живу чергу" для замовлення паспорта у вигляді ID-картки залишили, і вона також актуальна.

Зазначимо, вартість оформлення паспорта громадянина України не пізніше 20 робочих днів, становить 279 грн, до 10 робочих днів – 366 грн. Вартість оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в термін, не пізніше 20 робочих днів, становить 557, 32 грн, до 7 робочих днів – 810,32 грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.