Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ЛКП Лев

Четвер, 8 листопада 2018, 16:16

У Львові створять 75 майданчиків для вигулу собак

ЛКП Лев

На сесії Львівської міської ради презентували стратегію створення нових майданчиків для тварин та реконструкцію старих. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Сьогодні, 8 листопада, на сесії львівської міської ради презентували стратегію розвитку інфраструктури для вигулу собак,  у рамках якої створять нові майданчики для тварин та реконструюватимуть нові.

Програму реалізовуватимуть упродовж 5 років. Загальна вартість запланованих кроків -  понад 23 млн грн.  

Відтак, до 2023 року у Львові облаштують 34 прогулянкові маршрути, 24 вигульні майданчики та 17 тренувально-вигульних зон для собак (тварини бігають без повідків на спеціально обгородженій території). 

На прогулянкових маршрутах собаку можна буде вигулювати лише на повідку. А от території вигульних та тренувальних майданчиків обмежать спеціальною огорожею, щоб тварини бігали вільно. 

На всіх майданчиках встановлять:

- відповідні знаки;

- огорожу з тамбурною системою входу;

- станції для прибирання за собаками;

- лавки, освітлення та фонтани з питною водою для людей і тварин;

Майданчики облаштують у Галицькому,  Залізничному, Сихівському, Личаківському, Шевченківському та Франківському районах, а також у Рясному та Рясному-2 за такими адресами:

 

Відповідно до розрахунців міськради загальна вартість прогулянкових майданчиків коштуватиме місту 340 тис грн, вигульних майданчиків – 9 600, а тренувальних - 9 600. 

Зазначимо, що адреси втгульних зон обирали за результатами опитування серед львів'ян.

Наразі мешканці Львова тримають у себе вдома понад 40 тис собак. Натомість у місті облаштували лише 3 вигульних майданчики, які відповідають європейським нормам — у парку Франка, на вул.Стрийській, 75 та на вул.Миколайчука.

Додамо, у рамках програми вигулу собак визначили і штрафи, у випадку якщо власник не прибирає за своєю собакою. Сума штрафних санкцій варіюється від  340 до 1380 грн. 

Нагадаємо, у місті тривають перевірки господарів та тварин на наявність реєстрації домашнього улюбленця у єдиній базі.

Також, у Львові з 1 вересня 2016 року розпочалась обов’язкова реєстрація домашніх собак, а також котів – за бажанням власників. Наразі цим займаються 17 ветеринарних закладів міста.

Того ж року депутати Львівської міської ради затвердили правила утримання і поводження з тваринами та передбачили кримінальну відповідальність за безвідповідальне та жорстоке ставлення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.