Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

lifecell

Вівторок, 13 листопада 2018, 11:20

Антимонопольний комітет відкрив справу проти трьох мобільних операторів України

lifecell

АМКУ відкрив справу проти компаній Київстар, Vodafone і lifecell, бо ті скоротили термін дії тарифних планів до 28 днів.

Про це повідомила державна уповноважена АМКУ Марія Процишен на своїй сторінці у Фейсбук

Антимонопольний комітет України (АМКУ) відкрив справу проти Київстар, Vodafone і lifecell за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

Нагадаємо, у вересні ці мобільна оператори скоротили термін дії своїх тарифних планів до чотирьох тижнів (28 днів) замість місяця, як це було раніше. 

Тобто за рік абоненти тарифних планів з 28-денною тарифікацією повинні оплатити зв'язок 13 разів.

У вересні Антимонопольний комітет розпочав розслідування за цим фактом щодо "правомірності нововведень і донесення їх змісту до абонентів". 

За словами повноваженої АМКУ Марії Процишен, самі оператори пояснили, що законодавством розрахунковий період в 1 місяць встановлено тільки щодо абонплати, а вони обрали для 28-денної тарифікації інший вид плати - "плата за пакет послуг", яке має іншу правову природу і нормативне обмеження в місяць її не стосується.

Однак за інформацією АМКУ в докуметації оператори використовували не термін "пакет послуг", а саме "абонентська плата".

Нагадаємо, з кінця липня на Львівщині запрацювала можливість знаходити загублених дітей за допомогою мобільного зв'язку.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.