Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

епідемія кору

Середа, 14 листопада 2018, 12:08

Щодня у львівську обласну лікарню госпіталізують 25-30 хворих на кір

епідемія кору

За минулий тиждень на Львівщині на кір захворіли понад 500 людей.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Як повідомляє головний експерт департаменту здоров'я Львівської ОДА з епідеміології Наталія Тімків, за минулий тиждень кількість хворих у Львівській області збільшилась на 500 осіб. Найбільше випадків зареєстровано у самому Львові.

Лише у обласну лікарню щодня госпіталізують 25-30 людей, які захворіли на кір. Понад 60% хворих не мають щеплення від кору, а 11% були вакциновані одноразово (за держнормами людина повинна отримати щеплення проти кору двічі, в 1 та 6 років).

За словами Наталії Тімків, якщо людина сумнівається щодо свого вакцинаційного статусу, не знає, чи робили їй щеплення в дитинстві, краще пройти вакцинування втретє. Щеплення захищає від хвороби на 95% осіб, а решта 5% людей можуть захворіти на кір, але не матимуть тяжких ускладнень (запалення легень та навіть летальні випадки).

"Наразі Львівська область на 100% забезпечина вакциною проти кору", – зазначила директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Ірина Микичак.

"Якщо людина не отримала щеплення, або не знає про свій вакцинальний статус, вона звертається до сімейного лікаря, який її оглядає і у випадку, якщо людина у цей момент не має іншого гострого захворювання, видає їй дозвіл на щеплення проти кору. Після цього громадянин може безкоштовно отримати бельгійську вакцину європейської якості у кабінеті щеплень", – додала Наталія Тімків.

Додамо, з початку епідемії кору у Львівській області померли дві дитини, а 3 школи у селі Солонка та Зимна Вода закрили через карантин.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.