Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кір на Львівщині

Вівторок, 13 листопада 2018, 13:51

3 школи на Львівщині призупинили навчання у зв'язку з епідемією кору

кір на Львівщині

Невакцинованим дітям обмежуватимуть доступ до навчального процесу.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 13 листопада, під час апаратної наради Львівської ОДА, директорка департаменту освіти і науки Любомира Мандзій повідомила про ситуацію з кором у навчальних закладах Львівщини.

За її словами, у зв'язку з епідемією у Львівській області зафіксували 3 випадки, коли школи закривалися на карантин: у селі Солонка та Зимна Вода.

"Нова Вода з завтрашнього дня відновлює навчальний процес, а школа в Солонці тільки з сьогоднішнього дня призупинила навчання" – зазначила Мандзій.

Натомість директорка департаменту охорони здоров'я Ірина Микичак повідомила, що у Львові розпочалася нова хвиля хвороби.

"Підвищування захворюваності в місті зростає щотижня. Ми маємо приймати кардинальні рішення про обмеження доступу невакцинованих дітей у навчальні колективи, вакцинувати дорослих" – додала Микичак.

Директорка стверджує, що у Львові 67% дітей вже охопили вакциною, яка виробляється у Франції.

Зазначимо, що найбільшу кількість хворих зафіксували у Львові, Пустомитівському, Стрийському, Яворівському, Перемишлянському, Городоцькому районах.

Зауважимо, із 15 січня, відколи на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору, кабінети щеплень у Львові працюють в усіх поліклініках і щосуботи.

Нагадаємо, з початку року від ускладнень кору в Україні померло 14 осіб.

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.