У Львові вакцинуватись від кору можна буде щосуботи

Вівторок, 16 січня 2018, 17:34

Найближчої суботи, 20 січня, у міських поліклініках Львова повинні працювати кабінети щеплень аби проводити вакцинацію проти кору.

Відповідне рішення сьогодні прийняли на міській комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. Про це передає кореспондент Варіантів.

Для цього у міських поліклініках змінять графік роботи персоналу, аби щосуботи працювали кабінети щеплень. Начальник управління охорони здоров'я Львівської міської ради Володимир Зуб додав, що вакцинація дітей у поліклінках є безкоштовною, а для дорослих вакцину слід купляти у аптеках.

Нагадаємо, вчора, 15 січня, на Львівщині офіційно зафіксували епідемію кору. В області зареєстрували 84 випадки кору, з яких – 56 у дітей, а також у Львові, де кількість хворих становить 74 людини.

Станом на сьогодні у Львові вже 76 людей захворіли на кір.

Через спалах кору в освітніх закладах області, де зафіксували бодай один випадок захворювання на кір, зимові канікули продовжили до 22 січня. А після виходу з канікул невакцинованим від кору дітям обмежать доступ до шкіл та садочків.

У лікарнях Львова через кір заборонили візити у реанімацію, стаціонарні відділення, а також обмежили партнерські пологи. Також вчора Андрій Садовий заявляв, що карантин у школах Львова через кір не запроваджуватимть.

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

 

Мітки: вакцинація, кір, новини львова