Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація

altamedicaplus.com.ua

Вівторок, 16 січня 2018, 09:50

На Львівщині невакцинованим від кору дітей обмежать доступ до шкіл та садочків

вакцинація

Із 22 січня дітям, які не проходили вакцинацію від кору, обмежать доступ в організовані дитячі колективи.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Вчора на позачерговому засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій прийняли рішення, згідно з яким з 22 січня невакцинованим від кору дітей обмежать доступ в організовані дитячі колективи.

"Відтак опісля канікул у тих закладах, де є зареєстровані випадки захворюваності на кір, рекомендовано обмежити відвідування дітей, які не були вакцинованими, до шкіл та дитячих садочків", – розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак.

Станом на сьогодні охоплення вакцинацією від кору дітей на Львівщині складає 80%. За словами Ірини Микичак, у медзакладах області зараз є 56 000 доз вакцини.

Департамент охорони здоров’я Львівської ОДА закликає мешканців Львівської області не нехтувати безпекою й здоров’ям та робити вакцинацію від кору. Адже вакцинація – найосновніший метод попередження профілактики і насамперед профілактики ускладнень. Загроза кору є не у самій хворобі, а в ускладненнях, особливо це стосується дорослих.

Зазначимо, вчора на Львівщині офіційно зафіксували спалах кору. В області зареєстрували 84 випадки кору, з яких – 56 у дітей (Пустомитівський, Городоцький, Жовківський, Золочівський, Буський та Сколівський райони), а також у Львові, де кількість хворих становить 61 особу.

Вчора міський голова Львова Андрій Садовий заявляв, що у Львові зафіксували 74 людини, які захворіли на кір. Найбільша захворюваність – на Сихові. Втім у навчальних закладах міста карантин поки не запроваджуватимуть.

Все, що потрібно знати, аби вберегтися від кору, можна дізнатися тут.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.