Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

пенсіонери

П'ятниця, 16 листопада 2018, 14:05

З 2019 року стартує автоматичне осучаснення пенсій

пенсіонери

З наступного року щорічно пенсії будуть осучаснюватися автоматично.

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко, з березня 2019 року розпочнеться щорічне автоматичне осучаснення пенсій для всіх громадян.

"Головний позитив пенсійної реформи, який люди відчують у 2019 році, – це те, що з наступного року починається вже автоматичне осучаснення пенсій, яке проходитиме щороку. Вже не від рішень уряду залежатиме перерахунок пенсій, це вже буде автоматичний режим", – зазначив Павло Розенко.

Він додав, що з 1 березня всі пенсіонери отримають перерахунок пенсії залежно від зміни коефіцієнтів і від базового розміру мінімальної зарплати, за якою розраховуються пенсії.

Нагадаємо, у березні 2019 року буде проведено осучаснення пенсій за впровадженою пенсійною реформою формулою – сумою 50% зростання рівня інфляції та 50% зростання середніх зарплат за 2018 рік.

Додамо, 11 жовтня 2017 року в Україні набула чинності нова пенсійна реформа. Згідно з нею, з жовтня того ж року для пенсіонерів підняли розмір пенсій. Цей закон Верховна Рада прийняла 4 жовтня, за нього проголосували більшість народних депутатів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.