Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

храму Св. Йосифа

google.com.ua

П'ятниця, 16 листопада 2018, 15:35

На Бродівщині за 17 мільйонів відреставрують костел ХVІІІ століття

храму Св. Йосифа

Костел Св. Йосифа у Підгірцях планують відреставрувати за 17 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА оголосив закупівлю на порталі ProZorro із реставрації храму Св. Йосифа (церква Блаженного Миколая Чарнецького та новомучеників УГКЦ) у селі Підгірці Бродівського району.

Аукціон стартує 4 грудня цього року, а термін виконання усіх робіт – до 31 грудня 2019 року. Вартість закуплі становить 17 284 917 грн.

Церква Блаженного Миколая Чарнецького та новомучеників УГКЦ (стара назва – костел святого Йосип) – пам'ятка християнської сакральної архітектури XVIII століття, створена в бароковому стилі як органічна частина палацового ансамблю. Будівництво костелу тривало з 1752 до 1766 років.

Нагадаємо, Львівська обласна рада планує звернутися до уряду з вимогою визнати пам’ятками архітектури всі дерев’яні храми, зведені до 1939 року. Додамо, у серпні на реставрацію церков-пам'яток архітектури двох сіл Пустомитівського району планували виділити по 50 тис грн.

Крім цього, за 27 років на Львівщині вщент згоріло 28 стародавніх дерев'яних церков та виникло 108 пожеж у храмах. Додамо, 5 серпня у селі Миколаївського району Львівщини згоріла дерев'яна церква 1798 року, що є пам'яткою архітектури місцевого значення. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.