Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

палац Бєсядецьких

wikipedia

П'ятниця, 23 листопада 2018, 13:27

Університет Франка перетворить палац Бєсядецьких на навчальний корпус

палац Бєсядецьких

Виконком Львівської міської ради дозволив ЛНУ ім. І.Франка реконструювати палац Бєсядецьких під репрезентаційний корпус.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Сьогодні, 23 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови для ЛНУ імені Івана Франка на реставрацію палацу Бєсядецьких (пл. Галицькій, 10). 

Університет виведе з аварійного стану східну та західну частини приміщення, щоб організувати там репрезентаційний центр, де проводитимуть лекції та зустрічі для студентів. 

Зазначимо, ЛНУ ім. І.Франка був балансоотримувачем палацу Бєсядецьких, ще з 2002 року. Наразі університет шукає гроші для реконструкції приміщення під освітній центр. Для цього знадобиться близько 50 млн грн. 

Відповідно до проекту, під реконструкцію відводять земельну ділянку площею 0,2809 га. Висота та максимальний відсоток забудови залишиться таким самим, як і у автентичного об'єкта. 

Зазначимо, палац Бесядецьких – єдина збережена у Львові садиба часів ХVІІІ ст. Після пожежі 1745 року її відбудував архітектор Бернард Меретин, той самий що проетував собор св. Юра у Львові. Останній раз палац Бесядецьких реконструювали аж 1934. 

Нагадаємо, нещодавно ЛНУ імені І. Франка оновив  гуртожиток №8 на вулиці Пасічній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.