Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

кіберзлочинність

lv.npu.gov.ua

П'ятниця, 23 листопада 2018, 14:15

Мешканець з Львівщини заразив вірусом більше 2000 комп'ютерів різних країн світу

кіберзлочинність

Хакер розробив і встановив шкідливе програмне забезпечення на більше, ніж 2 000 комп'ютерів з 50 країн світу.

Про це повідомила прес-служба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Працівники кіберполіції викрили 42-річного мешканця Львівщини, який модифікував одне із шкідливих програмних забезпечень та інфікував їм майже дві тисячі пристроїв з більш як 50 країн світу. 

Як встановили правоохоронці, вірус надає повний віддалений доступ до підконтрольних комп’ютерів: можливість завантажувати та відвантажувати файли, керувати автозавантаженням і службами, віддалено управляти реєстром, встановлювати і видаляти програми, робити скріншоти з віддаленого екрану, перехоплювати звук з мікрофона і відео з вбудованих або зовнішніх камер, віддалено вимикати і перезавантажувати комп’ютер.

Під час обшуку поліція вилучила ноутбук та стаціонарний комп’ютер, у якому виявлили адмін-панель доступу до заражених комп’ютерів.

За цим фактом слідчі поліції Львівщини розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп'ютерів, автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) та ч. 1 ст. 361-1 (створення з метою використання, розповсюдження або збуту шкідливих програмних чи технічних засобів, а також їх розповсюдження або збут) КК України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.