Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пункт пропуску

Понеділок, 26 листопада 2018, 14:28

Власники "євроблях" розблокували деякі пункти пропуску Львівщини

пункт пропуску

Станом на зараз заблокованим активістами ГО "Авто Євро Сила" залишається пункт пропуску Рава-Руська – Хребенне.

Про це повідомляє Патрульна поліція Львівщини.

Станом на зараз заблокованими активістами ГО "Авто Євро Сила" та власниками авто на іноземній реєстрації залишається пункт пропуску Рава-Руська – Хребенне.

Зокрема, у пункті пропуску Шегині – Медика активісти пропускають по декілька авто щопівгодини, а у пункті пропуску Краковець – Корчова пропускають автобуси. Інші пункти пропуску Львівщини є розблокованими.

Як йдеться у повідомленні ГУ ДФС у Львівській області, станом на 11:30 год у у пункті пропуску Шегині – Медика на виїзд з України очікували 100 вантажних та 100 легкових авто і 11 автобусів. На в’їзд в Україну – 110 вантажних та 120 легкових авто та 15 автобусів.

У пункті пропуску Краковець – Корчова на виїзд з України очікували 250 вантажних та 80 легкових автомобілів і 10 автобусів. На в’їзд – 220 вантажних та 190 легкових і 25 автобусів. 

Пункт пропуску Рава-Руська – Хребенне – повністю заблокований. 

Станом на 11.30 год рух у пункті пропуску Грушів – Будомєж розблоковано. Черги на в’їзд: легкові автомобілі – 10 та 5 автобусів. На виїзд – 80 легкових транспортних засобі та 2 автобуси. Також активісти розблокували пункт пропуску Угринів – Долгобичув і Смільниця – Кросцєнко. 

Нагадаємо, сьогодні, 26 листопада, автомобілісти "Авто Євро Сила" заблокували рух у 6 пунктах пропуску Львівщини: Рава-Руська – Гребенне, Краковець – Корчова, Грушів – Будомєж, Шегині – Медика, Угринів – Долгобичув, Смільниця – Кросценко.

Активісти заблокували рух через те, що 23 листопада президент України Петро Порошенко підписав законопроекти №8487 і №8488 про розмитнення автомобілів на єврономерах.

Раніше Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування легкових авто. Зокрема, встанолюються базові ставки акцизного податку для нового авто з бензиновим двигуном об'ємом до 3000 куб.см у 50 євро за одиницю, для більш кубатурних – 100 євро, а для дизельних авто до 3500 куб.см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро. Далі до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта: від об'єму двигуна та від віку транспортного засобу.

Цей закон підтримали 20 нардепів з Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.