Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

авто з іноземною реєстрацією

Четвер, 8 листопада 2018, 16:01

12 нардепів з Львівщини не голосували за розмитнення авто з іноземною реєстрацією

авто з іноземною реєстрацією

Верховна Рада схвалила нову модель оподаткування легкових авто.

Сьогодні Верховна Рада прийняла законопроект №8487 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів". "За" проголосували 250 народних депутатів.

Йдеться про нову модель оподаткування раніше ввезених авто з іноземною реєстрацією. Цей закон нардепи прийняли у першому читанні ще у липні цього року.

Зокрема, встанолюються базові ставки акцизного податку для нового авто з бензиновим двигуном об'ємом до 3000 куб.см у 50 євро за одиницю, для більш кубатурних – 100 євро, а для дизельних авто до 3500 куб.см ставка складе 75 євро, для більш кубатурних – 150 євро. Далі до базових ставок будуть застосовуватися два коефіцієнта: від об'єму двигуна та від віку транспортного засобу.

Також закон передбачає пільговий період для легалізації авто з іноземною реєстрацією. Якщо ввезений автомобіль в режимі "транзит" або "тимчасове ввезення" розмитнять за три місяці, акциз можна буде сплатити в половину дешевше. Якщо розмитнити протягом півроку, то "знижка" складе 25%.

Із львівських нардепів законопроект підтримали: Андрій Антонищак (Блок Петра Порошенка), Богдан Дубневич (Блок Петра Порошенка), Ярослав Дубневич (Блок Петра Порошенка), Андрій Кіт (Блок Петра Порошенка), Оксана Юринець (Блок Петра Порошенка), Андрій Лопушанський (Блок Петра Порошенка), Микола Величкович (Народний фронт), Михайло Бондар (Народний фронт), Ігор Васюник (Народний фронт), Андрій Левус (Народний фронт), Микола Кадикало (Народний фронт), Дмитро Добродомов (позафракційний),  Андрій Парубій (позафракційний), Богдан Матківський (позафракційний), Ганна Гопко (позафракційна), Остап Єднак (позафракційний), Любомир Зубач (Самопоміч), Олексій Скрипник (Самопоміч),  Олег Березюк (Самопоміч), Ігор Шурма (Опозиційний блок).

Були відсутні: Наталія Кацер-Бучковська (Народний фронт), Михайло Хміль (Народний фронт), Володимир Парасюк (позафракційний), Олег Лаврик (Самопоміч), Лев Підлісецький (Самопоміч), Руслан Сидорович (Самопоміч), Ірина Подоляк (Самопоміч), Юрій Шухевич (Радикальна партія Олега Ляшка).

Утрималися: Тарас Батенко (позафракційний), Олег Мусій (позафракційний), Сергій Кіраль (Самопоміч).

Не голосували: Тарас Козак (Опозиційний блок).

Нагадаємо, з червня на Львівській митниці тривають перевірки через масовий в'їзд авто на іноземній реєстрації. А з січня цього року на пунктах пропуску українські митники почали вимагати від українських водіїв, які мають авто на іноземній реєстрації, заповнювати заповнення декларацій про ввезення такого автомобіля.

Додамо, у жовтні Верховна Рада ввела кримінальну відповідальність за незаконний в'їзд в Україну.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.