Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Світоч

Вівторок, 27 листопада 2018, 11:30

Nestle викупила акції львівської фабрики "Світоч"

Світоч

Відтепер корпорація Nestle володіє 100% акцій львівської фабрики "Світоч".

Про це повідомляє портал Finance.ua.

Корпорація Nestle викупила залишок акцій львівської фабрики "Світоч". До цього компанія володіла 96,7% акціями львівської фабрики.

За одну акцію Nestle заплатили 3,93 тис грн.

Зазначимо, "Світоч" в 2017 році скоротила чистий прибуток на 53,5% (на 125,5 млн грн) в порівнянні з 2016 роком – до 109,1 млн грн. Чистий дохід підприємства зріс на 1,2% (26,2 млн грн) – до 2,3 млрд грн.

Нагадаємо, Nestle – головний світовий виробник продуктів харчування (також виготовляє корм для тварин, косметика та фармацевтичну продукцію). В компанії один з найбільшим річних оборотів – 67, 8 млрд євро.

Nestle у 1998 році придбала контрольний пакет акцій ЗАТ "Львівська кондитерська фабрика Світоч", а у травні 2003 року в Києві було засновано ТОВ "Нестле Україна".

Нагадаємо, раніше Варіанти побували на кондитерській фабриці "Світоч" та подивились, як виробляють популярні львівські вафлі "Артек".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.