Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Ігор Коць

Четвер, 29 листопада 2018, 12:18

Підприємці Дрогобича звернулись за допомогою до Громадької ради при ДФС Львівщини

Ігор Коць

Підприємці Дрогобиччини розповіли представникам Громадської ради ДФС Львівщини про проблеми з електронним сервером та політичний тиск місцевої влади. 

Про це повідомляє кореспондент Варіантів

Вчора, 28 листопада, Громадська рада при ДФС у Львівській області провела зустріч з підприємцями Дрогобича, щоб обговорити проблеми податкової політики.

Увагу звернули на заходи детінізації в бізнесі, втановленні розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.09.2018 №649-р, та на налогодження взаємодії між підприємцями, органами місцевого самоврядування та ДФС. 

"Громадська рада це 76 громадський організацій та бізнес асоціацій, які об'єднались для того, щоб виявляти суперечливі питання та бути комунікатором між владою та народом. Сьогодні ми відкриті до діалогу, готові почути про проблеми, які мають підприємці, і обов'язково допомогти" – наголосив голова ГР при ДФС на Львівщині Ігор Коць. 

На зустрічі бізнесмени Дрогобиччини поскаржились зокрема на те, що сервер ДФС постійно "зависає" і держслужба просто не отримує квартальну звітність. Натомість підприємцю нараховують штраф за "невчасну подачу даних".  

"Минулого тижня ми зіткнулись з аналогічною ситуацією на зустрічі в Львівській ОДА. Прийшов підприємець і повідомив, що інформація не надійшла держслужбі через збій у системі, і тепер він повинен виплатити штраф. Відтак наша Громадська рада напрацювала звернення до Міністерства фінансів, ДФС та повідомила журналістів. Вже через декілька днів ДФС подала оголошення про те, що робити у такій ситуації і з ким можна проконсультуватись. Я наголошую, Громадська рада для того і існує, щоб "напрягати" державні органи і допомагати підприємцям, тож сьогодні ми знову відкриті до діалогу" – зазначив голова податкової комісії Громадської Ради Олег Долінський.  

Найближчим часом ГР відвідає і Трускавець, бо місцеві жителі повідомили про політичний тиск, який чинять на бізнесменів. 

Представники підприємств, які зазнають утисків, вже залишили свої контакти Громадській раді.

Нагадаємо, нещодавно Голова Громадської ради при ДФС у Львівській області Ігор Коць зазначив, що запровадження механізму "єдиного вікна" виправдало сподівання як підприємців, так і митників, адже спростило бюрократичні перешкоди, пришвидшило розвиток міжнародної торгівлі, а відтак збільшило надходження в державний бюджет.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.