article

Дисковий Яремчук

олександр ковальчук
пʼятниця, 30 листопада 2018 р. о 17:00

Юний бог Назарій Яремчук в усій красі українського соулу та диско.

З нагоди 67-ї річниці з дня народження Назарія Яремчука Варіанти слухають його модний та актуальний саунд, а не лише те, що традиційно крутили в телевізорі для фолкового ентузіазму.

Диско-Яремчука варто вважати іменинним відгалуженням циклу "Український соул", де Варіанти шукають сліди соулу, фанку і диско українській музиці 70-80-х років минулого століття та збирають найкращий грув української естради.

"Озовися"

Дисковий грув треку з незабутнім голосом Назарія Яремчука на альбомі "Незрівнянний світ краси" (1980) разом з ВІА Музики. На бас-гітарі Юрій Шаріфов.

"Ой чия ж то крайня хатка"

Безсмертне творіння Гамми Скупинського та голосу Назарія Яремчука виносить безкрайню вкраїнську душу у соульну стратосферу. І це на альбомі ВІА Смерічки 1976 року, де "Ой чия ж то крайня хатка" качає так, як не качають розкручені "Два перстені", "Водограй", "Незрівнянний світ краси" чи хардова "Горянка".

"Посміхнулась ти"

І знову Назарій Яремчук та Юрій Шаріфов у вітальних вигинах любові. Бек-вокал дарує чудовий приклад сласних інтонацій сексуальних ігор, який тільки міг бути у той час в Радянському Союзі.

"A' láska má kde kvést"

Піжонистий Назарій Яремчук з репертуаром Карела Готта та тією невловимою для інших народів лише чеською оголеністю перед матінкою-природою.

"Вікна"

І вкотре диско-хіт Назарія Яремчука 1980 року з Юрієм Шаріфовим на бас-гітарі. Грайливе диско невимушено потрапляє в абсурдові тенета Любові у тексті Анатолія Драгомирецького.

"Посаджу троянду сонця"

Пручавистий та мінливий соул Назарія Яремчука в перегонах з химерною (та глузливою) природою самої Любові.

"Незрівнянний світ краси"

І знову Назарій Яремчук та Юрій Шаріфов шаліють усію душею в космічному океані коханих Карпат.

"Запроси мене у сни"

Пишний, багатий та безмежний соул Назарія Яремчука, який підносить та підкидає у казкові світи.

"Останній лист"

Іронічний диско-змаг юного бога за безперестанний перебіг любовного чару.

"Вечірня пісня"

Ностальгійне пост-диско Назарія Яремчука з кислотними клавішними про невловимий час кохання, де добре чути, що автори знають про існування гурту Chic.

"Білі лілеї"

Безсмертний хіт Назарія Яремчука легко сягає таких соульних глибин, до яких теперішня вкраїнська музика навіть не думає мандрувати.

увесь Дисковий Яремчук одним плейлистом

фото: discogs.com

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.

Варіанти © 2012-2024