Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Меморіал львівських орлят

Середа, 5 грудня 2018, 09:51

На Цвинтарі орлят невідомі пошкодили скульптури левів

Меморіал львівських орлят

Сьогодні вночі зловмисники намагалися розбити конструкції, в яких знаходяться скульптури левів на Меморіалі львівських орлят.

Про це повідомив заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Цієі ночі близько другої години ночі була знову спроба розбити конструкції, в яких знаходяться скульптури левів на кладовищі польських військових поховань. До ранку конструкції вже відновили", – написав Андрій Москаленко.

За його словами, поліція та СБУ одразу викликали на місце події, однак провокаторів затримати не вдалося.

"Зважаючи на системність провокацій, Львівська міська рада вимагає від правоохоронних органів ефективних дій щодо розслідування та недопущення подальших провокацій", – додав Андрій Москаленко.

Нагадаємо, що 22 листопада охоронці Личаківського кладовища затрималимали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі Орлят. Поляків затримали і зобов'язали сплатити штраф сумою 8 500 гривень кожному.

А 4 листопада польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.