Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

меморіал львівських орлят

Понеділок, 3 грудня 2018, 10:19

Львівська прокуратура оштрафувала трьох польських хуліганів

меморіал львівських орлят

Поляків зобов'язали сплатити штраф сумою 8 500 гривень кожному.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Сьогодні, 3 грудня, завершено досудове розслідування стосовно трьох громадян Республіки Польща, які підозрювались у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 296 (хуліганство) КК України.

Правоохоронці встановили, що 23, 26 та 28-річний зловмисники, зневажаючи моральні засади суспільства в частині поваги до померлих та місць їхнього поховання, без повідомлення  органів місцевого самоврядування про проведення акції із застосуванням піротехнічних засобів, підпалили два факели на Польському військовому меморіалі у Львові ("Меморіал львівських орлят"), чим створили небезпеку пошкодження чи знищення поховань.

Під час досудового розслідування до підозрюваних застосовувався запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Відтак, вироком Личаківського районного суду м. Львова від 30 листопада 2018 року, вказаних осіб визнано винними та призначено покарання у вигляді штрафу. Усім трьом доведеться сплатити по 8,5 тис грн.

Нагадаємо, що 22 листопада охоронці Личаківського кладовища затрималимали трьох польських студентів, які намагались запалити фаєри на цвинтарі Орлят, а 4 листопада польські фанати футбольного клубу "Шльонськ" із Вроцлава влаштували перформанс із нагоди 100-річчя боротьби поляків проти ЗУНР на цвинтарі Орлят у Львові.

У зв'язку з цим голова Львівської ОДА Олег Синютка доручив поліції і воєнній прокуратурі зайнятися розслідуванням цієї ситуації та більше не допускати подібного у Львівській області, а голова Львівської облради Олександр Ганущин звернувся до правоохоронних органів з закликом знайти "хуліганів".

Додамо, що 9 листопада Анджей Дуда звернувся до Петра Порошенка з проханням втрутитися у справу з розміщенням скульптур левів на Цвинтарі орлят, однак в уряді України вважають, що з цим має розібратися Львівська міськрада.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.