Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Петро Порошенко

Середа, 5 грудня 2018, 11:03

Об'єднавчий собор відбудеться у грудні в храмі Святої Софії

Петро Порошенко

Затвердження статуту та предстоятеля Помісної Православної Церкви в Україні відбудеться 15 грудня.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй Twitter сторінці.

Об'єднавчий архієрейський собор, на якому буде створена помісна церква, пройде 15 грудня в Софійському соборі. 

"Об'єднавчий Собор, який має проголосити створення Автокефальної Помісної Православної Церкви в Україні, затвердить її статут та обере предстоятеля, відбудеться 15 грудня 2018 року" – повідомив Порошенко.

 

Також президент зазначив, що Вселенський патріарх Варфоломій підписав листи, якими запросив ієрархів УПЦ Київського патріархату, УАПЦ та ієрархів УПЦ Московського патріархату взяти участь у соборі.

Нагадаємо, 16 жовтня президент України Петро Порошенко ініціював передачу Андріївської церкви під керівництво Вселенського патріархату. Відтак, Андріївська церква національного заповідника "Софія Київська", яка є пам'ятником архітектури національного значення, що перебуває у державній власності, передається у безоплатне постійне користування Вселенського Патріархату для звершення богослужінь, релігійних обрядів, церемоній і процесій.

Додамо, що 12 жовтня Священний Синод ухвалив рішення про надання Томосу про автокефалію Української Помісної Православної Церкви.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.