Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Домініканський монастир у Жовкві

google.com.ua

Понеділок, 10 грудня 2018, 14:30

Домініканський монастир у Жовкві відреставрує львівська асоціація "Союзу організацій інвалідів України"

Домініканський монастир у Жовкві

Ансамбль Домініканського монастиря у Жовкві реставруватиме "Союз організацій інвалідів України" за 28 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві провів закупівлю на порталі ProZorro із реставрації ансамблю Домініканського монастиря у Жовкві.

Аукціон стартував 3 грудня цього року, участь у ньому взяли дві компанії: колективне підприємство "Центр комплекс" Львівської обласної асоціації інвалідів Всеукраїнської організації інвалідів "Союз організацій інвалідів України" та підприємство "Захід-Квартал" "ГО"ВО СОІУ", які запропонували провести реставрацію за 28 639 488 грн та 28 733 273,84 грн відповідно.

Переможцем став "Союз організацій інвалідів України", який має виконати усі роботи до 25 грудня 2019 року.

Зазначимо, початкова вартість закуплі становила 28 741 093,20 грн.

Храм святого священномученика Йосафата Домініканського монастиря у Жовкві – діючий храм УГКЦ, збудований у стилі бароко XVII-XVIII ст. і є пам'яткою архітектури національного значення.

За даними порталу Youcontrol, "Союз організацій інвалідів України" зареєстрований у Львові з 1993 року і займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Статутний капітал підприємства становить 8800 грн.

Нагадаємо, у Жовкві також  відреставрують дерев'яну церкву ХVІІІ ст. Ще у 2017 році Львівська обласна рада виділила 750 тис грн на ремонтні і реставраційні роботи у чотирьох пам'ятках архітектури національного значення, серед яких – церква Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець.

Із детальним переліком храмів, на роботи у яких депутати виділяли кошти, можна ознайомитись тут.

Додамо, Львівська обласна рада планує звернутися до уряду з вимогою визнати пам’ятками архітектури всі дерев’яні храми, зведені до 1939 року. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.