Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

храм у смт. Щирець

zruchno.travel

Понеділок, 10 грудня 2018, 17:45

Львівська фірма за 13 мільйонів відреставрує храм ХVІ століття

храм у смт. Щирець

ПП "Володар-Маркет" реставруватиме Храм Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець за 13 млн грн.

Про це йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro.

Департамент архітектури та розвитку містобудування Львівської ОДА провів закупівлю на порталі ProZorro із реставрації оборонних мурів та благоустрій храму Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець Пустомитівського району.

Аукціон стартував 4 грудня цього року, участь у ньому взяли дві компанії: ПП "Володар-Маркет" та ПП "Галицька будівельна група", які запропонували за свої послуги 13 359 839,51 грн та 13 403 400 грн відповідно.

Переможцем тендеру облдержадміністрація обрала ПП "Володар-Маркет" ,яке має виконати усі роботи із реставрації 31 грудня 2019 року.

Зазначимо, стартова вартість закуплі становила 13 478 801 грн.

Церква Різдва Пресвятої Богородиці – пам'ятка архітектури XVI століття, у 1893 році галицький архітектор Василь Нагірний здійснив її реконструкцію.

Згідно з даними порталу Youcontrol, ПП "Володар-Маркет" зареєстроване у 2008 році у Винниках, займається будівництвом житлових і нежитлових будівель. Кінцевою власницею фірми є Надія Мелета, якій також належить ТзОВ "Виробничо-технічна фірма "Друксервіс" (Львів).

Розмір статутного капіталу підприємства становить 10 000 грн.

Нагадаємо, у 2017 році Львівська обласна рада виділила 750 тис грн на ремонтні і реставраційні роботи у чотирьох пам'ятках архітектури національного значення, серед яких – церква Різдва Пресвятої Богородиці у смт. Щирець.

 Із детальним переліком храмів, на роботи у яких депутати виділяли кошти, можна ознайомитись тут.

Додамо, наразі Львівська обласна рада планує звернутися до уряду з вимогою визнати пам’ятками архітектури всі дерев’яні храми, зведені до 1939 року. Додамо, у серпні на реставрацію церков-пам'яток архітектури двох сіл Пустомитівського району планували виділити по 50 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.