Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівгаз

П'ятниця, 7 грудня 2018, 12:03

"Львівгаз" перевірять на наявність донарахувань в платіжках за природний газ

Львівгаз

Уряд проведе перевірку усіх облгазів щодо встановлення тарифів на газопостачання, серед них є й ПАТ "Львівгаз".

Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів України.

Як заявив сьогодні прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, уряд ініціює  перевірку усіх облгазів України щодо встановлення тарифів на газопостачання, вищих за прогнозовані. У перелік цей входить також й ПАТ "Львівгаз".

"Звертаюся до громадян: платіть тільки за фактично спожитий газ по ціні 8,55 грн за кубометр. Все інше – шахрайство з боку постачальників. Я підготував доручення, звернуся до Міненерговугілля та НКРЕКП. Треба підтримати НКРЕКП з точки зору контролю і штрафувати облгази. Облгази виходять за межі своїх повноважень, а люди страждають", – зазначив Володимир Гройсман.

За його словами, буде створена спільна група за участі НКРЕКП, Міністерства регіонального розвитку та Міністерства енергетики.

Зазначимо, раніше НКРЕКП заборонила донарахувати в платіжки за газ, відтак у "Львівгазу" вимагають провести перерахунок цих документів для споживачів.

У результаті цього, в середині листопада ТОВ "Львівгаз збут" подав позов до ПАТ "Львівгаз" Господарського суду Львівської області проти ПАТ "Львівгаз" з вимогою "скасувати безпідставно нараховані обсяги природного газу за період з 01.07.2015р. по 01.10.2018р. з приведенням їх до стандартних умов відповідно до Методики приведення об’єму природного газу до стандартних умов за показами побутових лічильників у разі відсутності приладів для вимірювання температури та тиску газу, затвердженої наказом Міністерства палива та енергетики від 26.02.2004р. №116".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.