Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівське сміття

Понеділок, 10 грудня 2018, 16:35

Стартує другий етап тендеру на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові

львівське сміття

Європейський банк реконструкції та розвитку оприлюднив перелік компаній, які братимуть участь у другому етапі тендеру будівництва сміттєпереробного комплексу у Львові.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Як заявив директор львівського комунального підприємства "Зелене місто" Вадим Ноздря, у перелік потрапили провідні компанії з різних країн Європи, які вже мають досвід у будівництві аналогічних сміттєпереробних комплексів. Переважно, це є претенденти з Німеччини, Польщі, Греції, Нідерландів а також консорціум двох компаній з Австрії і Туреччини, та інші. Другий етап відбору складатиметься з двох частин.

"Перший – технічний тендер. Учасники мають подати свої технічні рішення, щоб комісія, яка буде спеціально створена на базі ЛКП "Зелене місто", перевірила відповідність цієї документації до наших технічних завдань, – розповів Вадим Ноздря. – Потім відбудеться конкурс, який стосуватиметься безпосередньо ціни будівництва заводу у Львові".

Нагадаємо, що у Києві, 1 червня був підписаний договір щодо виділення 35 млн євро від ЄБРР та Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля (E5P) на будівництво сміттєпереробного заводу та рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища у Львові.

Свої заявки щодо будівництва залишили 12 компаній з 11 країн світу. У випадку, якщо всі етапи тендеру завершаться вчасно, будівництво сміттєпереробного заводу у Львові розпочнуть вже наступного року, а сам завод має запрацювати вже за два роки.

 Автор – Анастасія Лубенська

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.