Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

львівське сміття

Четвер, 6 грудня 2018, 10:00

Сміттєпепреродний завод у Львові зголосилися збудувати 5 іноземних компаній

львівське сміття

ЄБРР оприлюднив перелік компаній, які пройшли перший тур тендеру з будівництва у Львові сміттєпереробного заводу.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Європейський банк реконструкції та розвитку оголосив перелік компаній, яких відібрали для другого етапу тендеру будівництва у Львові сміттєпереробного заводу.

Зокрема, претендентами на будівництво заводу у Львові стали компанії: Control Process S.A. (Польща), Eggersmann Anlagenbau GMBH (Німеччина), Helector S.A. (Греція), консорціум MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) та консорціум WTT (Нідерланди) та Axis (Литва).

Як заявив директор ЛКП "Зелене місто" Вадим Ноздря, учасники мають подати свої технічні рішення, щоб комісія, яка буде спеціально створена на базі ЛКП "Зелене місто", перевірила відповідність цієї документації до технічних завдань, а потім відбудеться конкурс, який стосуватиметься безпосередньо ціни будівництва заводу у Львові.

Нагадаємо, у квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро, а вже у червні ЄБРР оголосив тендер на будівництво сміттєпереробного заводу. За його результатами обрали перших 12 компаній-конкурентів. 

Також у грудні 2017 року міська рада визначила місце для сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Цю ділянку під будівництво заводу запропонувала французька компанія Egis, що працювала над проектом стратегії поводження зі сміттям у Львові.

Однак на громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні цього року, львів'яни виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій і подали петицію про заборону будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 та пошуки для цього нової земельної ділянки. У вересні львівські депутати її не підтримали. Тоді ж міський голова Львова прокоментував соціальну напругу, що виникла у звязку з планами будівництва львівського сміттєпереробного заводу.

Додамо, компанія Control Process S.A. збудувала завод з переробки відходів у місті Ольштин (Польща), механіко-біологічний комплекс із переробки відходів у місті Стальова Воля (Польща), завод із переробки відходів у місті Люльково (Польща) та механіко-біологічний комплекс із переробки відходів у місті Тонішево (Польща).

Компанія Eggersmann Anlagenbau GMBH збудувала механіко-біологічні комплекси з переробки комунальних відходів у містах Софія (Болгарія), Рексем (Великобританія), Жари (Польща) та Познань (Польща).

Компанія Helector S.A. збудувала механіко-біологічні комплекси з переробки твердих побутових відходів у містах Ано-Ліосія (Греція), Ларнака (Греція), Берлін (Німеччина), Трір (Німеччина) та Оснабрюк (Німеччина).

Консорціум із двох фірм: MUT (Австрія) та Dogusan (Туреччина) збудували заводи з механіко-біологічної переробки твердих побутових відходів у містах Багдад (Ірак), Сом (Угорщина), Бекешчаба (Угорщина), Пернік (Болгарія).

Консорціум із двох фірм: WTT (Нідерланди) і Axis (Литва) збудували механіко-біологічний комплекс із переробки комунальних відходів у Лондоні (Велика Британія), механіко-біологічний комплекс у Каунасі (Литва).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.