Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

львівське сміття

Четвер, 20 вересня 2018, 15:07

У Львові не шукатимуть нове місце для будівництва сміттєпереробного заводу

львівське сміття

Львівські депутати не підтримали петицію про заборону будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 та пошуки для цього нової земельної ділянки.

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати не підтримали електронну петицію та місцеву ініціативу щодо заборони будівництва сміттєпереробного заводу на Пластовій, 13 і пошуки нової ділянки для будівництва за межами Львова. "За" проголосувало 12 і 16 депутатів.

Ще 20 квітня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Ярослава Возного "Заборонити будівництво сміттєпереробного заводу на Пластовій 13. Знайти ділянку для будівництва за межами міста Львова", яка станом на 6 червня цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що вибір ділянки для будівництва у межах міста викликає у мешканців занепокоєння, бо "жителі сусідніх районів будуть мешкати поруч з цим осередком відходів, це 5-6 км від центру міста, підпадає під сумнів те, наскільки "чистою" буде робота цього заводу і яку шкоду довкіллю він завдаватиме".

Крім цього, мешканці мікрорайонів Нового і Старого Знесіння, Кривчиць, Збоїща, частин Личаківського, Шевченківського районів Львова зібрали підписи і провели місцеву ініціативу проти будівництва цього заводу, яку також подали на розгляд депутатам міськради.

Мешканці наголошували на тому, що спочатку потрібно відремонтувати і доробити очисні споруди Львова, що на вул. Пластовій, здійснити повний ремонт інфрастуктури району і вирішити транспортні проблеми.

Після розгляду цих питань, депутати не підтримали петицію та звернення мешканців.

Нагадаємо, у грудні 2017 року міська рада визначила місце для сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Цю ділянку під будівництво заводу запропонувала французька компанія Egis, що працювала над проектом стратегії поводження зі сміттям у Львові.

У квітні депутати погодили отримання кредиту від Європейськго банку реконструкції та розвитку у 25 мільйонів євро. На початку червня ЄБРР оголосивтендер на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові.

Однак на громадському слуханні щодо будівництва сміттєпереробного заводу, яке відбулося у липні цього року, львів'яни виступили проти будівництва заводу на вул. Пластовій.

Також наприкінці червня минулого року мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські написали звернення до депутата свого виборчого округу Львіської обласної ради з проханням інціювати звернення до Львівської обласної ради та Львівської міської ради з вимогою не допустити будівництво цього комплексу.

Тепер ви можете стежити за новинами Варіантів на Telegram-каналі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.