Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

сміттєсортувальна лінія

П'ятниця, 30 червня 2017, 10:15

Мешканці Мурованого виступають проти будівництва сміттєпереробного заводу

сміттєсортувальна лінія

Селяни зібрали підписи проти будівництва сміттєпереробного заводу та облаштування тимчасового полігону на території ТЕЦ-2.

Мешканці сіл Муроване та Сороки-Львівські, що біля Львова, написали звернення до депутата свого виборчого округу Львіської обласної ради Уляни Дорош з проханням інціювати звернення до Львівської обласної ради та Львівської міської ради з вимогою не допустити будівництво сміттєспалювально комплексу на території ТЕЦ-2 на вул Пластовій.

Територія ТЕЦ-2 знаходиться поблизу житлових будинків сіл Малехів, Муроване, Сороки-Львівські, Лисиничі, а нещодавно прем'єр-міністр України Геннадій Зубко запропонував міській владі Львова облаштувати тут, крім сміттєпереробного заводу, ще й тимчасовий полігон ТПВ.

"У нас і так склалась жахлива екологічна ситуація, мешканці роками терплять сусідство з Грибовицьким сміттєтвалищем і саме під нашими вікнами все життя тече річка Малехівка, яка витікає з меж Грибовицького сміттєзвалища з усіма інфільтратами, гудронами та іншими шкідливими речовинами. 3 іншої сторони села Муроване знаходяться очисні споруди Львова, які забруднюють повітря нам і нашим дітям та протікає річка Полтва", – йдеться у зверненні.

Відтак, за словами мешканців, рівень екологічного навантаження на населення цих сіл надзвичайно високий, тому селяни просять включити в порядок денний сесії Львівськоїх міської ради питання про відміну рішення виконавчого комітету про проектування сміттєпереробного комплексу.

Також мешканці сіл вимагають від Львівської ОДА виключити ділянку на вул. Пластовій із числа запропонованих під будівництво сміттєпереробного комплексу.

"Вважаємо за доцільне розміщення сміттєпереробного (сміттєспалювального) комплексу на території області на ділянках територіально віддалених від населених пунктів з дотриманням усіх санітарно-екологічних норм", – йдеться у зверненні.

Нагадаємо, раніше виконком міської ради надав ЛМКП "Львівтеплоенерго" функцій замовника на проектування сміттєпереробного комплексу, продуктивністю 240 тис тонн у рік, на території ТЕЦ-2.

Як повідомляли Варіанти раніше, проект цього комплексу планують завершити до жовтня цього року. Цю ділянку під будівництво заводу запропонували експерти французької компанії Egis, яка працювала над проектом стратегії поводження з сміттям у Львові за 650 тисяч євро.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.