Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

ялинка у Львові

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 11 грудня 2018, 16:39

У Львові встановлюють 20-метрову ялинку мешканки Яворівщини

ялинка у Львові

Сьогодні у Львові розпочали встановлювати головну міську ялинку, яку місту подарувала мешканка села Буда.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

У Львові на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С. Крушельницької встановлюють 20-метрову ялинку, яку місту подарувала мешканка села Буда Яворівського району.

"Продовжуємо традицію, вже другий рік поспіль мешканці дарують для львів’ян ялинку. Цього разу це мешканці із села Буда Яворівського району Львівської області. Ми неймовірно вдячні Надії Петрух", – зазначила директор департаменту розвитку Львівської міськради Наталія Бунда.

За її словами, прикрашатимуть ялинку 13 грудня спеціальної ілюмінацією, яку міськрада підготувала на замовлення. 

Відкриття головної ялинки Львова відбудеться 18 грудня о 19.00 год. 

Зазначимо, минулоріч головну ялинку Львова встановили на проспекті Свободи 11 грудня. Вона дісталась місту безкоштовно, адже її подарувала мешканка Брюхович. Однак лише на встановлення та прикрашення ялинки з бюджету виділили 100 000 грн.

Натомість у 2016 році Львівська міськрада придбала новорічну ялинку за 100 тис грн в Дрогобицькому районі, неподалік від Східниці. Висота ялинки становила близько 20 метрів, а вартість самого дерева – 4,5 тис грн. Разом із транспортуванням, монтажем, облаштуванням ілюмінації, прикрашанням та охороною – близько 116 тис грн.

Додамо, у міському бюджеті Львова на 2019 рік закладено 260 тис грн на встановлення двох новорічних ялинок на площі перед кінотеатром Довженка і на проспекті Свободи.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.