Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

будівництво у Львові

Середа, 12 грудня 2018, 10:27

В Україні обмежили забудову територій відповідно до кількості поверхів у новобудовах

будівництво у Львові

Чим габаритнішим є будинок тим більша частина земельної ділянки відводиться для зелених зон та дитячих майданчиків.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

Із 1 вересня 2018 року введений максимально допустимий відсоток забудови земельних ділянок при розміщенні нових житлових будинків. Він залежить від їх поверховості.

"Чим вища поверховість, тим менший відсоток земельної ділянки відводиться на саму забудову і більший на облаштування прилеглої території, адже більша кількість жителів проживатиме в таких будинках" – заявив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе.

Так, згідно з ДБН, при розміщенні на земельній ділянці одного або групи житлових будинків необхідно обов’язково дотримуватися розрахункових показників граничних параметрів забудови:

Поверховість житлових будинків  Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки при розміщенні житлового будинку
3 поверхи без урахування мансарди  50% 
4-5 поверхів  45% 
6 -8 поверхів  40% 
9-10 поверхів  35% 
11 поверхів і вище  30% 

"Тобто, якщо, наприклад, проектується новий 11-поверховий житловий будинок, то максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки складає 30%, а інші 70% відводяться на облаштування зелених насаджень, зон відпочинку та дитячих майданчиків" – зазначив Парцхаладзе.

У разі проектування декількох житлових будинків різних поверхів при розрахунках приймається їх середня поверховість.

Норма стосується виключно нового будівництва. При реконструкції кварталів забудови дані показники не застосовуються, а приймаються відповідно до існуючих розмірів земельної ділянки і відсотка площі забудови.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.