Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

гроші

unian.ua

Середа, 19 грудня 2018, 10:37

МВФ розробила нову програму для підтримки української економіки

гроші

Її бюджет складатиме 3,9 млрд доларів, а перший транс сумою 1,4 млрд, має надійти до бюджету найближчим часом.

Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй офіційній сторінці в Facebook.

Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила програму підтримки економічної політики (stand-by arrangement, SBA) для України на суму 3,9 млрд доларів. Перший кредитний транш складе на 1,4 млрд.

"Як і домовлялися з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард, Рада директорів Міжнародного валютного фонду ухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів США. Схвалено і рішення про виділення у рамках цієї програми першого траншу на 1,4 млрд дол США, що відбудеться вже найближчим часом" – йдеться у пості Петра Порошенка.

За його словами, таке рішення є важливим сигналом про визнання беззаперечного прогресу України у макроекономічній стабілізації та доказом успіху реформаторських зусилль.

Також 12 грудня Євросоюз перерахував Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги. Нагадаємо, рішення про виділення Україні першого траншу макрофінансової допомоги Єврокомісія підтримала ще 30 листопада.

Зазначимо, загальна сума макрофінансової допомоги становитиме 1 млрд євро, який розбили на два транші. 

Додамо, Україна підписала Меморандум та Кредитну Угоду Європейським Союзом щодо отримання фінансової допомоги 14 вересня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.