Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

квартири у Львові

Четвер, 20 грудня 2018, 10:51

В Україні відмінили обов'язковий дозвіл на перепланування квартири

квартири у Львові

Дозвіл не буде потрібен якщо перепланування не стосується несучих конструкцій.

Про це повідомила прес-служба Кабінету Міністрів України.

18 грудня Кабінет Міністрів України затвердив оновлений Перелік будівельних робіт, які не потребують документів, що дають право на їх виконання, та після закінчення яких об’єкт не підлягає прийняттю в експлуатацію.

"Минулого року Мінрегіон розробив перелік нескладних будівельних робіт, які можуть виконуватися без отримання дозволу на проведення робіт та не потребують введення в експлуатацію. Зокрема, якщо раніше для перепланування квартири обов’язково потрібно було отримувати дозвіл ДАБІ, то тепер такі роботи, якщо немає втручання в несучі конструкції, не потребують цих документів" – повідомив заступник Міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Так, згідно з постановою, у перелік увійшли роботи з переобладнання та перепланування жилого будинку і жилого приміщення, а також нежилого будинку або споруди та приміщень в них (виконання яких не передбачає втручання в огороджувальні та несучі конструкції та інженерні системи загального користування), що відноситься до об’єктів за класами наслідків СС1 (незначні наслідки), СС2 (середні) та СС3 (значні).

Тобто ці зміни стосуються перепланування не тільки в приватних будинках, а й в квартирах багатоквартирних будинків.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.