Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

аеропорт Львів

Четвер, 20 грудня 2018, 16:03

Міськрада Львова погодила будівництво нової дороги до аеропорту

аеропорт Львів

Львівські депутати підтримали електронну петицію щодо будівництва нової дороги від вул. Ряшівської до вул. Наукової біля аеропорту "Львів".

Сьогодні на сесії Львівської міської ради депутати підтримали електронну петицію щодо будівництва дороги від вул. Ряшівської до вул. Наукової. "За" проголосували 40 депутатів.

Ще 9 жовтня на порталі е-петицій була зареєстрована петиція Наталії Собко "Збудувати продовження дороги від вул. Ряшівської (район Патона) біля Львівського аеропорту до вул. Наукової", яка станом на 28 листопада цього року набрала необхідних 500 голосів на підтримку, відтак міськрада, згідно із порядком подання та розгляду електронних петицій, має її прийняти або відхилити.

У тексті петиції вказано, що новозбудована дорога "значно би зменшила корки на вулиці Виговського, через які львів’яни не можуть добратися на роботу і додому, а гості міста не мають можливості доїхати до пункту призначення".

"Питання про будівництво нової дороги біля Львівського аеропорту піднімалося ще перед Євро-2012. Тоді планувалося, що дорога матиме чотири смуги, а її будівництво частково фінансуватиметься з держбюджету. Однак через відсутність такого фінансування дорогу так і не збудували", – йдеться у петиції.

Автор петиції додала, що у цьому районі активно ведеться будівництво нових житлових комплексів, а також планується будівництво конгрес-центру.

Як зазначили депутати під час обговорення, для будівництва нової дороги потрібно 800 млн грн, яких у бюджеті міста наразі немає, однак петицію вони підтримали і доручили підготувати дорожню карту щодо вирішення цього питання. 

Додамо, електронні петиції у Львові були введені з 22 лютого 2016 року.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.